Helsingborgsturen 29 maj

Gemensam utflykt till Helsingborg med lunch på färjan Aurora samt bad och bastu på Norra kallbadhuset blir det alltså tisdagen den 29 maj.

Vi åker med Öresundståg nr 1044 som går från Hyllie 11.59, Triangeln 12.02, Malmö C 12.08 och Lund 12.21 samt Landskrona 12.36 för att ankomma till Helsingborg 12.48. Vi sitter i första vagnen om där är plats. Köp biljett för hela resan redan när du går på bussen till stationen i Malmö.

Köp din biljett med Jojokort till Helsingör via Helsingborg så gäller biljetten på tåget och färjan också. Pris 120.60 kr (enkel resa)

Färjan Aurora är den enda av de tre färjorna som har restaurang ombord och den avseglar 13.15 från Knutpunkten i Helsingborg.

Lunchbuffén kostar 135 kr - betalas ombord.

 

OBS! Anmälan till lunchbuffén senast 22/5 till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

så att vi kan boka bord på färjan.

 

Klockan 16.00 öppnar familjebadet på Norra kallbadhuset och vi tar en kort promenad dit från Knutpunkten när vi stigit i land, mätta och belåtna efter två turer fram och tillbaks över sundet.

Du kan också ta stadsbuss nummer 8 från Knutpunkten mot Domsten/Hittarp/Sofiero. Bussarna går var femtonde minut dagtid från Knutpunkten. Hoppa av på hållplats “Margaretaplatsen” och gå ner mot havet så hittar du Norra Kallbadhuset. Avgift 60 kr för bad och bastu i Sveriges finaste kallbadhus med mlisvidd utsikt över Öresund.

 

För dig som inte vill tura men ansluta vid kallbadhuset efter kl.16.00 finns det parkering vid Fria bad, avgift klockan 9-18.

 

Ta med egen fikakorg men inga glasflaskor. Badlakan, badskor och hänglås och kanske en filt om du vill fika på de stora gräsmattorna inne på badet. Valfri hemresetid.

Norra kallbadhuset stänger kl. 20.00.

 

VÄLKOMNA!

 

/Lars-Gunnar Bengtsson

ordförande i Bastugillet

Mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.