Trivselkväll - om det planerade kallbadhuset i Skanör

Välkomna till en trivselkväll med vännerna i Bastugillet:

Söndagen den 16 juni kl. 18.00 - Restaurang Ribersborg (vid kallis-parkeringen)

Lyssna på ett intressant föredrag om det planerade kallbadhuset i Skanör!

 Intresset för vinterbad och bastu växer sig allt starkare runt om i landet och nya kallbadhus byggs nu för att möta den nya trenden där friskvård, hälsa, välmående och gemenskap står i fokus. Söndagen den 16 juni kl. 18.00 blir det tillfälle att lyssna på ett intressant föredrag nere på restaurang Ribersborg (vid parkeringen utanför kallis) om de långt framskridna planerna på ett helt nytt kallbadhus i Skanörs hamn. 

Det nya kallbadhuset kommer att ligga på utsidan av den norra pirarmen i Skanörs hamn, intill Stens brygga, som redan nu är en populär badplats. Byggstarten är satt till hösten och förhoppningsvis ska det nya kallbadhuset stå klart lagom till badsäsongen 2020. Konsortiet som tagit fram ritningar till det nya kallbadhuset är samma personer som ligger bakom den nya restaurang Badhytten i Skanör, som blivit en mycket populär sommarrestaurang. 

Det har funnits planer på ett nytt kallbadhus i Skanörs hamn sedan många år tillbaka. I augusti 2013 tog Vellinge kommun ett beslut om att ge bygglov till kallbadhuset och sedan har ärendet dragit ut på tiden eftersom det kom in flera överklagande och länsstyrelsen hade kritiska synpunkter på de ursprungliga planerna, som innefattade bryggor ut i det område som är klassat som ett Natura-2000-område med särskilt skyddsvärd natur. Nu har ritningarna gjorts om och badhuset får betydligt kortare bryggor. Bygglovet har vunnit laga kraft efter att överklagandena har prövats i domstol och nu är det äntligen klart för byggstart i höst. Byggnaden kommer att ligga på land och utöver en bastu för damer och en för herrar med tillhörande duschar och omklädningsrum kommer det finnas ett litet kafé med fin veranda i västerläge. Huset som är på 250 kvm kommer också ha ett fint soldäck med en liten bassäng på taket. 

 

 Meny för trivselkvällen den 16 juni kl. 18.00 på restaurang Ribersborg (vid kallis-parkeringen):

Lyxig kantarelltoast med Västerbottenost, kaffe och kaka.  

Pris: 195 kr 

(köp till dryck efter eget önskemål) 

Anmäl dig till trivselkvällen  senast  måndagen 10 juni via mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

Välkomna/

Styrelsen