Nyheter

Marianne Klimm framför fototavlan "Vem-är-vem" med porträtt på stammisarna på damsidan under åren 2015-2017. Marianne, Anna Hansson och Per Jönsson har haft ett styvt  jobb med att få damtavlan klar och upphängd. Foto: Anna Hansson April 2018

 

Nu är den äntligen på plats, efter sju sorger och åtta bedrövelser, den första "Vem-är-vem-tavlan" på damsidan på Ribersborgs Kallbadhus. På herrsidan finns sedan tidgare tre liknande tavlor med manliga stammisar under olika tidsperioder. Det har varit ett hårt arbete under många år för att få den första tavlan på damsidan klar och upphängd.

Den första tavlan på herrsidan kom på plats redan 1980, tack vare Kurt Karlsson. Ivrig vinterbadare och aktiv politiker i Malmö. Kurt Karlsson (S) var bland annat ordförande i Museienämnden och tog initiativ till den utredning som fick hela Ribersborgs kallbadhus byggnadsminnesmärkt i en tid när många ledande politiker i Malmö stad helst ville riva hela rasket och bygga ett "modernt bad i glas och betong" iine på stranden. Framför fototavlorna på herrsidan samlas ofta badare som står och småpratar om bilderna på tavlan. - Nä men där e ju han. Minns du honom, han var ju en rolig jäkel. Han har man inte sett på ett tag nu. Undrar var han tog vägen.

Han måste ha flyttat från stan...

Och nu har damerna fått sin första tavla att flockas kring. Praktiskt när man inte vet vad personen man pratar ofta och så förtroligt med i bastun faktiskt heter.

Tavlorna är en gåva från Malmö Bastugille till Ribersborgs kallbadhus. Vi gratulerar till att första tavlan på damsidan nu äntligen kommit på plats!

Jonas Björö blev  årets viftare och Per Lindskoug fick äran att få en inteckning på vandringspriset årets badare på årsmötet den 27 mars 2018 och det var tydligen rätt val att döma av de uppskattande applåderna när pristagarna offentliggjordes. Hela den sittande styrelsen hade vid årsmötet meddelat sin avgång så därför blev det nyval till samtliga poster i styrelsen.

Den nya styrelsen består av ordförande Lars-Gunnar Bengtsson och ledamöterna Peter Norlin, Rasmus Lindvall, Marianne KlimmMargareta Pesciatini och suppleanterna Jimmy Wallin och Fredrik Cewers. Den nyvalda styrelsen hoppas kunna presentera många nya aktiviteter så snart den hållit sitt konstituerande styrelsemöte och gjort upp en verksamhetsplan. Utförligt protokoll från årsmötet kommer att finnas tillgängligt för alla intresserade när protokollet blivit justerat. 

Hej alla!

 
Tyvärr var vi för få som ville äta buffé så restaurangen kan inte leverera det. Vi har fått förslag på en annan meny, se bilaga, kostnaden för detta är 125 kr (varmrökt lax mm).  Hoppas ni kan acceptera detta och inte blir alltför besvikna, om ni inte vill ha menyn så behöver vi svar omgående, senast 24/3. Om någon fler än tidigare anmälda ångrar sig och vill äta av den nya menyn så kan ni anmäla er fram till och med lördag 24/3. I det fall ni vill ha något annat så kan ni själva beställa från restaurangens ordinarie meny.

Hälsar er välkomna,
Styrelsen Bastugillet
 

Hej!

 

Här kommer årsmötets dagordning.

 

Efter mötet diskuterar vi bastugillets framtid och vilka önskningar och idéer ni medlemmar har. Ni som skall äta buffé kom gärna 15-20 min tidigare så ni hinner betala maten innan mötets öppnande kl 18,00.

 

Väl mött, styrelsen. 

 

Dagordning Bastugillet 180327.pdf 

Hej alla!

 

Så var det dags för årsmötet som kommer att hållas i kallbadhusets restaurang på Ribersborg tisdagen den 27/3 kl:18,00. Då alla i styrelsen sagt att de inte tänker ställa upp för omval kommer detta att bli en huvudfråga på årsmötet. Därför ber vi er medlemmar som har intresse och tid att deltaga som styrelsemedlem att anmäla detta på årsmötet. Kom också med önskningar och idéer om hur bastugillet skall fungera i framtiden.

 

Endast betalande medlemmar har rösträtt och rätt att yttra sig i sakfrågorna på mötet.

 

Restaurangen serverar en buffé, maten kostar 200 kr dryck ingår inte. Menyn bifogas nedan. Ni som vill äta anmäler detta till styrelsen senast 19/3 anmälan är bindande.

 

Dagordning kommer att skickas vid senare tillfälle.

 

Hjärtligt välkomna/styrelsen bastugillet. 

 

 

 

 


Bastugillet - Årsmöte - Meny

 

27 Mars

 

Tid:
18.00
(måste sluta senast 20.00)
Vi skärmar av halva restaurangen så att ni inte blir störda av badgäster
 som passerar så länge badet har öppet.

 

Antal: ca.30-40pers

 

Buffé:
Kallmarinerad Fläskfilé
Pastasallad med räkor & fetaost
Spenatsallad med cocktailtomater & rödlök
Örtcrème med vitlök
Ädelost & broccolipaj
Kalamataoliver
Sesambakade potatisklyftor
Bröd & smör
Brieost

Chocolate chip cookie
Kaffe/te

Bastugillets pris: 200:-/pers

Gästerna köper all dryck själva.


Mikrofon finns inkopplad samt projektor
(projektor kan enbart kopplas in med HDMI-uttag.)
Kostnad teknik: 0:- 

 

Slutgiltigt antal gäster skall lämnas senast en vecka innan er tillställning,
då lämnas även allergilista/specialkost via mail.