Studiebesök & vinprovning på vingården i Klagshamn

Lördagen den 25 juli kl. 17.00 får vi en guidad tur på vingården i Klagshamn.

Vi får följa med ut bland vinstockarna och se årets skörd av solmogna druvklasar av röda och gröna druvor. Vi får lära oss allt som är värt att veta om vinodling och framställning av vin från dessa ädla druvor. Rundvandringen avslutas med en frågestund och sedan sätter vi oss till bords i vingårdens vackra växthus och får uppleva en genuin vinprovning med fyra av Klagshamns vingårds mest karakteristiska viner. Till vinprovningen serveras också en lättare måltid bestående av 4 små tapas per person. Under kvällen anordnar vi också ett vinlotteri där vinsten består av vingårdens eget vin, så ta med några 20-kronors sedlar så att du kan köpa dig en eller ett par lotter.

Priset för denna helkväll med guidade tur i vingården och vinprovning med tillhörande måltid är 295 kr.

Anmäl dig idag, eller senast den 9 juli genom att sätta in 295 kr per person på Bastugillets bankgirokonto 285-6417. Skriv ditt namn som OCR/text.

Anmälan är bindande! OBS! max 25 deltagare (först till kvarn...)

Till Klagshamns vingård åker man enklast med stadsbuss linje 6 som går från Toftanäs-Videdal via Värnhem, Södervärn och Hyllie Station i riktning mot Klagshamn.

Stig av vid hållplatsen Möllevägen och gå 650 meter inåt land till Möllevägen 31 där du hittar Vingården. Samling kl 17.00 vid ingången. Bussen går var 10 minut fram till kl 17 och på kvällen när vi ska hem är det 20 minuter mellan bussarna. 

https://www.skanetrafiken.se/tidtabeller/Stadsbuss/191215_200613/Stadsbuss_Malmo_6_191215_200613.pdf

 

 

Besök Klagshamns vingårds hemsida och lär känna deras produkter och filosofin bakom vinproduktionen:

https://www.vingardeniklagshamn.se/hem/vingarden/index.html

 

Vamrt välkomna till denna helkväll i goda vänners lag!
/Styrelsen