Följ med Bastugillet på en oförglömlig bad- och basturesa

 

Vid Kristi himmelsfärdshelgen 30 maj – 2 juni åker vi till Berlin för fyra dagar med bad- bastu, sightseeing, upplevelser och trevlig gemenskap.

Häng med på 4 underbara dagar i Berlin! Boka boende och resan via Håkans resebyrå Starttiden, eller boka enbart boendet via Håkan och fixa resan på egen hand, så ses vi i Berlin. (Se detaljer nedan).

 

 

Badparadiset Vabali

 

Av alla fantastiska badanläggningar runtom i Tyskland rankas Vabali i Berlin som nummer ett av tyskarna själva...

Mitt i en stor park bakom Hauptbahnhof ligger denna fina anläggning med byggnader som hämtat inspiration från Bali omgivna av stora härliga gräsmattor med mängder av solstolar, solparasoller och en fin liten simbassäng. På området finns en hel rad fantastiska bastur där det ges aufguss hela dagen enligt ett fastlagt schema. Här finns också en bar och en restaurang med en trevlig meny och många prisvärda rätter att välja bland. Hela anläggningen andas ett välbehövligt lugn mitt i den brusande storstaden och man hör inget av storstadstrafiken en bit bort. Fågelkvitter och porlandet från poolen är de enda ljud som hörs. Besökarna rör sig mellan de olika aufgussen lika tyst och andäktigt som om de vore på biblioteket. Vabali tar inte emot stora grupper, eftersom man värnar om lugnet på anläggningen. Respektera detta och uppträd lika diskret och stillsamt som övriga gäster. Motell One, där Håkan förbokat rum åt oss ligger bara ett par minuter bort från badet.

https://www.vabali.de/

 

Kristall-Therme i Ludvigsfelde når man ganska enkelt med tåg från Berlin och om intresse finns kan vi kanske ta en tur dit tillsammans också:

http://www.kristall-saunatherme-ludwigsfelde.de/index.php

 

 

Om du vill ha fler bastur att besöka finns det en del att välja på i Berlin: https://www.visitberlin.de/en/suche?keys=sauna&page

 

  Storstaden...

Ochuteservering runt hörnet ligger den pulserande storstaden Berlin med mängder av sevärdheter, härliga parker med den ofattbart stora   Tiergarten mitt i stan, många små mysiga torg och pittoreska kvarter med kanaler som kantar floden Spree. Staden rymmer   mängder av historiska byggnader och platser som spelat en stor roll i Europas nutidshistoria, som t.ex. resterna av den förhatliga   Berlinmuren som klöv staden i två delar under åren 1961-1989. Idag finns det bara några korta bitar bevarade av muren och den   klassiska gränsövergången Checkpoint Charlie. Murens sträckning i centrum markeras med vita gatstenar och den långa   cykelvägen  ”Berlin Mauer Weg” genom hela staden.

  Berlin är också en i högsta grad levande kulturstad med mängder av museer, teatrar och musikestrader samt ett bubblande aktivt konstnärskollektiv som har många uttrycksformer runt om i staden. Har du aldrig besökt Berlin förut kan en guidad tur med buss,   båt eller på cykel vara en perfekt inledning på berlinvistelsen: https://www.visitberlin.de/en/sightseeing-tours-berlin 

Glöm för all del inte att unna dig en öl på en av de underbara uteserveringarna t.ex. i Kreuzberg eller i Mitte. Det är du värd!

 

 

Läs allt som är på gång i Berlin: https://www.visitberlin.de/en

 

Läs mer om Berlinmuren: https://sv.wikipedia.org/wiki/Berlinmuren

 

Resefakta:

Bad- och basturesan till Berlin 30 maj – 2 Juni, 3 nätter.

 

Den som redan nu vill försäkra sig om en plats till Berlinresan kan boka via Håkan på:

 Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Hotellet kostar 1.995 kr per person för 3 nätter, 30 maj – 2 juni i delat rum.

Singelrum kostar 2.995 kr.

Frukost ingår

 

Finns i skrivande stund några rum kvar till dessa priser.

 

Håkan kan också hjälpa er boka flyg om ni inte själva vill boka ert transportsätt.

Ju snabbar Ni bokar desto billigare är det så klart.

 

Inträden, måltider utöver frukost, utflykter och annat betalas av var och en på plats.

 

 

 

 

 

RESAN: Det finns många sätt att ta sig från Malmö till Berlin. Vill du åka billigt och klimatsmart är Flixbuss ett alternativ: https://www.flixbus.se/

 

Tåg och färja är andra klimatsmarta alternativ om du vill boka resan själv. https://www.snalltaget.se/destinationer/berlin

 

Snabbast är flyg Köpenhamn-Berlin. Boka via Håkans resebyrå eller på egen hand. Vi ses i BERLIN!

 

Välkomna

/Styrelsen i samarbete med Starttiden Resebyrå