Det blev oväntat stor uppslutning när ett gäng från Bastugillet gick ut med uppmaningen att åka med till Timmendorfer strand helgen 4-6 januari 2019 och inviga det nya året med en härlig bad- och bastuweekend på det fantastiska Ostsee-therme. Inte mindre än 16 glada badare hörsammade anmaningen och styrde iväg över Öresundsbron och ner genom Danmark i egna bilar. Väl på plats i Timmendorfer strand samlades alla under fredagskvällen på den trevliga restaurang Filou vid Strandallé för en välsmakande måltid och en gemensam uppladdning inför lördagens midvinterbadfest. 

Lördagen bjöd på underbart fint väder och de som kunde slita sig från bastulandskapet ett par timmar fick en härlig spatsertur längs strandpromenaden ner till centrum av Timmendorfer strand och de många mysiga uteserveringarna där. Sen blev det bad och bastu för hela slanten, med många fina aufguss och finalen, ett helt galet Party-aufguss med dånande discomusik i bastun och en publik som med handklappningar och rop hetsade aufgussvärdarna till allt mer intensiva viftningar. På stranden väntade ortens frivilliga livräddare iklädda våtdräkter och uppställda i en rektangel ute i vattnet. Hela scenen lystets upp med facklor när badgästerna under rop och skratt kastade sig ut i Östersjöns iskalla vågor. Alla som deltog i midvinterdoppet belönades med diplom och en rykande het mugg glühwein efter doppet.

Söndagsbadet var betydligt lugnare med ett fåtal tystlåtna badgäster utspridda i de olika basturna och en liten trogen skara som gick från aufguss till aufguss tills det var dags för hemfärd.

Nästa resa ner till Ostsee-therme går första helgen i april och det är hög tid att boka rum på hotell Gran Belveder redan nu, om du vill hänga med. Priset stiger ju närmare vi kommer och det finns alltid en risk att rummen tar slut. https://www.hotel-belveder.de/ Vi gör upp om samåkning i egna bilar när vi ses i ångan på kallis.

PS: Du har väl betalt din medlemsavgift för 2019, så att du kan vara med på alla aktiviteter som väntar under året? - Om inte - klicka på länken BLI MEDLEM ovan!