Sammanlagt 21 trogna badare från Malmö Bastugille begav sig till Timmendorfer Strand i helgen den 5-7 april för att möta våren och njuta av tre härliga dagar med strandpromenader i solskenet och trevlig fika på uteserveringarna, som var fullsatta i det härliga vädret. Det blev naturligtvis också mycket bad, bastu och mängder av härliga aufguss på Ostsee-therme. Midnattsdoppet på lördagskvällen, med bad och bastu till klockan två på natten hade tema Nordsjön, med musikuppträdande inne på badet och matservering i trädgården. De populära party-aufgussen med dånande musik och högljudd allsång i 95-graders bastun bjöd på en aufguss-upplevelse utöver det vanliga. Med taktfast handklappning försökte gästerna i den fullsatta bastun förmå badvärdarna att öka takten på aufgussviftningarna tills badvärdarna kroknade i hettan. Sen blev det ett avkylande dopp i kallvattenbassängen och välsmakande frusen frukt efter hettan i bastun. 

Fredagen och söndagen var betydligt lugnare på badet och många passade på att tillbringa en stund i solstolarna på takterassen för att skaffa lite solbränna på sina vinterbleka kroppar när vårsolen gassade från en klarblå himmel. Naturligtvis bjöds det på många aufguss under fredagen och söndagen också, men tempot var betydligt lugnare än under lördagskvällens midnattsdopp då badet som vanligt var fullt med aufgusslängtande och partysugna badgäster från när och fjärran. På hemresan passade de flesta på att stanna till vid Bordershop för att handla lite gott & blandat. 

Alla resenärer var rörande överens om att det var tre härliga dagar i det underbara Timmendorfer Strand och frågan är väl närmast NÄR och inte OM vi gör om den här bilturen till vårt älskade badaparadis. Så nära och ändå så långt borta.