Berlin är ju ändå alltid Berlin

Bastugillets länge emotsedda badresa till Berlin och badparadiset Vabali blev en dundersuccé. Alla de 23 medlemmarna i Bastugillet som på olika vägar tagit sig till Berlin njöt i fulla drag av allt vad staden hade att erbjuda och målet för resan, det underbara Vabali visade sig från sin bästa sida eftersom solen strålade från en molnfri himmel under våra besök där. Många som aldrig varit i Berlin förut passade på att åka sightseeingbuss till alla stadens stora turistmål under fredagen och några kompletterade det med en båttur på floden Spree och några av Berlins många kanaler under lördagen. 

Vid ankomsten på torsdagen hade Håkan bokat bord åt oss på den gamla fina restaurang Zollpackhof några hundra meter från hotellet där flertalet valt att bo. Det blev en härlig lunch på uteserveringen ner mot floden Spree med äkta Wienerschnitzel och välsmakande öl på menyn. Därefter väntade timmar av bad, bastu och aufguss på Tysklands förnämsta badanläggning, som låg bara ett par kvarter bort från hotellet. 

På lördagskvällen blev det åter samling vid ölkrusen på restaurang Zollpackhofs stora härliga Biergarten och en trevlig stund i goda vänners lag. Söndagen valde flertalet att återigen besöka Vabali medan andra passade på att besöka några av de sevärdheter som vi inte fick utforskat ordentligt under bussturen. Sammantaget fyra underbara dagar i ett sommarvarmt och charmigt Berlin, som vi gärna återvänder till.