Från och med i höst blir det förlångt öppethållande och familjedagar med gemensamt bad på söndagarna, efter förebild från Norra Kallbadhuset i Helsingborg, lovar Jonas Rincon Dahlberg i en tidningsartikel i Sydsvenskan den 25 juni. Då kommer badhuset att vara könsneutralt och det blir möjligt för par, familjer och vänner att bada tillsammans från valfri brygga. Man kommer också att kunna ta ett gemensamt bastubad i vilken som helst av de fem olika basturna på kallis och pusta ut mellan baden eller ta en fika tillsammans inne på badet. 

– Tanken är att fler ska kunna besöka oss tillsammans, säger Jonas Rincon Dahlberg på Hekajo som driver badet.

- Vi vet att majoriteten av badgästerna och då inte minst våra medlemmar ser fram emot detta, säger Lars-Gunnar Bengtsson, ordförande i Malmö Bastugille. Det är en naturlig utveckling som ligger rätt i tiden och det kommer att bli ett lyft för kallbadhuset. 

Det har varit ett starkt uttalat önskemål från många badare efter framgången med Queer-kallisdagarna att kunna bada och fika tillsammans, oavsett kön eller könsidentitet på regelbundnda tider och dessa tankegångar har stöd av Bastugillet, vars medlemmar tagit intryck av hur bra det fungerar i Helsingborg och inte minst på baden i Tyskland. Så det här är verkligen en positiv utveckling för de flesta badgästerna. Ensamstående och de som inte uppskattar nyordningen kan ju undvika familjedagarna  och besöka badhuset som vanligt på de övriga könsseparerade öppettiderna. Med förlängt öppethållande på söndagskvällen är ju alla vinnare och ingen förlorare, oavsett om man gillar familjebad eller ej.