Bastugillets kräftskiva blev en hejdundrande rolig och minnesvärd tillställning lördagen den 17 augusti 2019, då ett stort antal festsugna medlemmar och blivande medlemmar, samt en handfull inbjudna danska gäster från Helgolands badeanstalt samlades i den för dagen festpyntade restaurangen på Ribersborgs kallbadhus.

Mitt i salen tronade ett överdådigt bord med två enorma zinkbaljor fyllda med läckra kräftor och alla de tillbehör som kräftorna kräver för en lyckad fest. Annonseringen och biljettförsäljningen till alla intresserade badgäster hade skett i badkassan och glädjande många badgäster och kanske blivande medlemmar tog chansen att delta i kräftskivan på Ribersborgs kallbadhus. Ett utmärkt sätt att få en trevlig kväll på badet och lära känna Bastugillet lite bättre. 

 

Föreningens ordförande Lars-Gunnar Bengtsson fick rollen som toastmaster och ledde festdeltagarna genom allsångsprogrammet med varierande framgång, vilket lockade till en del skratt då sången kom av sig.

 

Efter festmåltiden intogs badavdelningen där det blev en lång rad intensiva och mycket uppskattade aufguss i fullsatta bastur. Våra danska vänner bjöd på danska sauna-gys med en mycket hög konstnärlig nivå mellan de tempofyllda svenska aufgussen och stämningen var verkligen på topp i aufgussbastun. Variationsrikedomen på de olika aufgusstemana med musik och ljussättning fick mycket beröm av deltagarna i badfesten. De som inte fick plats på aufgussen kunde passa på att njuta av mjukgörande sauna-peeeling i den vedeldade bastun. Mellan de heta sauna-aufgussen bjöds det på uppfriskande juice och isvatten i avsvalningsrummet och en lång rad härliga dopp i Öresunds svalkande vågor. Några festdeltagare gav sig till och med på en längre simtur ut till flotten i nattmörkret, vilket blev en annorlunda upplevelse. 

 

 

 

Med andra ord:  En oförglömlig fest i goda vänners lag!