Bastugillets resa till badparadiset Ostsee-therme i trettondehelgen lockade 35 glada badare!

Trettondehelgen är något alldeles extra på badparadiset Ostsee-therme i Scharbeutz vid Timmendorfer Strand. Då firas nämligen ett midnattsdopp med levande musik i sauna-avdelningen, Sent på kvällen blir det Party-aufguss med dånande diskomusik och allsång i den 95-gradiga bastun. Sen blir det språngmarsch ner på stranden för ett nyårsdopp i havet med tillhörande Glühwein efter badet och ett diplom till alla modiga badare som kastar sig i det iskalla havet. Frivilliga livräddare iklädda våtdräkter och med facklor i händerna står redo att genast undsätta badare som eventuellt hamnar i nöd. I basturna är det fullsatt vid varje aufguss hela kvällen och en väldigt trivsam stämning. I trädgården serveras en festmåltid som nattamat till alla glada badare och hela badhuset sjuder av glädje och gemenskap ända fram till klockan två på natten. 

Bastugillets medlemmar deltar sedan flera år i detta obeskrivligt roliga midnattsdopp vid trettondehelgen på Ostsee-therme. Så också i januari 2020, då inte mindre än 35 glada badare från Ribersborgs kallbadhus sammanstrålade på Ostsee-therme. Vi som varit med några år konstaterade att vi aldrig förr upplevt så mycket folk och så högt tryck i basturna. För de som var med för första gången blev det en oförglömlig trettondehelg. Med hjälp av Håkan Nilssons resebyrå Starttiden kunde bastugillet erbjuda en paketresa med buss t.o.r. Malmö - Timmendorfer Strand och boende på Hotel Gran Belveder 4-6 Januari, inklusive frukost och fritt inträde på Ostsee-therme alla tre dagarna. Andra hade valt att själv ordna resan och bokat sitt eget boende. Men det blev ett glatt återseende när vi strålade samman på badparadiset Ostsee-therme. På söndagen avnjöts en gemensam middag på hotel Holsteiner hof, som Anna och Silke tagit initiativ till. Alla resenärerna var eniga om att den här traditionen med badresa till Ostsee-therme i trettondehelgen måste vi hålla fast vid. 

  Lördagens intensiva midnattsdopp står i bjärt kontrast till lugnet under söndagen och måndagen (trettoendedagen)  på Ostsee-therme. Men i panoramabastun (bilden) kan man alltid finna en stund för meditativ tystnad och harmoni, medan man betraktar livet på strandpromenaden och den hisnande havsutsikten.