Höstfest lördagen den 17 oktober på Restaurang Dragörkajen med intressanta föredrag

 

Huset på Dragörkajen 8 i Limhamn
Huset på Dragörkajen 8 i Limhamn har blivit ett nytt landmärke med sin ovanliga form.

Kvällen inleddes med en välkomstdrink uppe i Lars Asklunds arkitektkontor på översta våningen i det imponerande huset med adress Övägen 8. Bastugillets medlem, arkitekten Lars "Jim" Asklund berättade lite om visionerna med huset han ritat, som med sin ovanliga form blivit ett nytt landmärke i Limhamn. Sen fick vi vi njuta av en vidunderlig solnedgång från panoramafönstren medan vi sippade på välkomstdrinken.

porträtt Lars Asklund
Arkitekt Lars Asklund, medlem i Malmö Bastugille, som ritat det imponerande huset på Dragörkajen 8 - ett nytt landmärke i Limhamn.

 

Kl. 18.30 tog vi hissen ner till bottenvåningen och slog oss ner vid dukade bord på restaurang Dragörkajen. Kaffet intogs i Lars Asklunds kontorsvåning och där fick vi lyssna på ett kåseri av "Bastudoktorn" Professor Hans Hägglund från Stockholm om den medicinska nyttan med bad och bastu utifrån rönen i hans nyutkomna bok, Bastuboken. I boken berättar Hans Hägglund om bastubadandets historia och gör en grundlig genomgång av den medicinska effekterna av bastubad och hur badandet kan förbättra livskvalitén vid olika sjukdomstillstånd. Han varnar också för de fåtal sjukdomsdiagnoser då man bör avstå från eller vara försiktig med bastubad. 

På dagen före festen fanns det goda möjligheter att njuta av bad och bastu på Ribersborgs Kallbadhus, för att sen lära sig mer om den medicinska nyttan av detta när Bastudoktorn, professor Hans Hägglund kåserade om detta ämne. Hans Hägglund är ledamot i Svenska Bastuakademiens styrelse och en väl påläst expert på ämnet bastu och hälsa.  

 

Nu har Bastuboken av Bastudoktorn, professor Hans Hägglund kommit ut. Heta fakta om Bastu och Hälsa. "A sauna a day keeps the doctor away" Som Hans säger i boken - Jag berättar om dom positiva effekterna som bastubad har på hälsan.

 

Länkar - för den som vill läsa mer: 

http://www.asklund.se/

https://www.bastuakademien.se/sv-SE

www.ekerlids.com

https://nyheter.mariefredstidning.se/lokala-nyheter/mariefred/hagglunds-bok-lyfter-halsofordelarna-med-bastubad-vi-behover-utsatta-oss-for-temperaturskillnader-for-att-ma-battre/

https://www.restaurangdragorkajen.se/