Bastugillets julbord i fjor samlade en munter skara som njöt av god mat på färjan Aurora, följt av bad och bastu på Norra Kallbadhuset i Helsingborg. I år tvingas vi ställa in julbordet och julbadet i år pga Corona-restriktionerna.. Foto: Lars-Gunnar Bengtsson 2019

Vi måste tyvärr ställa in det årliga julbordet och julbadet i Helsingborg som var planerat till den 5 december, pga nya Coronarestriktioner, som regeringen meddelade den 16 november, med förbud mot offentliga tillställningar för mer än 8 personer för att få stopp på virusspridningen. Detta är de hårdaste restriktioner vi upplevt i modern tid, men uppenbarligen helt nödvändigt för att sätta stopp för pandemin. 

 

 

Bastugillets traditionella Julbord på färjan Aurora mellan Helsingborg och Helsingör brukar samla ett glatt gäng från Malmö Bastugille. Mätta och glada efter ett par turer på färjan beger vi oss till fots till det obligatoriska Julbadet på Norra Kallbadhuset, där vi njuter av bad i Öresunds friska vatten och Skandinaviens vackraste bastuvy genom de stora panoramafönsterna i tre väderstreck. Det årliga arrangemanget är mycket uppskattat bland Bastugillets medlemmar och något vi ser fram emot under hela året. Men i år tvingas vi tyvärr hoppa över detta, när regeringen nu inför nya Coronarestriktioner med max 8 deltagare i offentliga sammankomster. Tillsammans kan vi bekämpa Coronapandemin och se till att sjukvården klarar att ta hand om de som drabbas av denna otäcka sjukdom.

Vi i styrelsen ser fram emot nästa års julbord och julbad, med en from förhoppning om att pandemin ska ha försvunnit tills dess. 

 
Det var vid styrelsemötet måndagen den 9 november som beslutet togs, att ställa in julbordet på färjan Aurora, eftersom antalet nya Corona-fall ökat i Skåne och Region Skåne tagit beslut om nya riktlinjer för att begränsa smittspridningen. Den 16 december kom regeringens nya besked att alla offentliga sammankomster med mer än 8 deltagare förbjuds under en månad för att få stopp på smittspridningen. Vi beklagar att vi tvingas ta det här beslutet att ställa in Bastugillets långe emotsedda arrangemang och inriktar oss på att försöka genomföra det populära julbordet och julbadet nästa år. De som redan hunnit betala in anmälningsavgiften till årets julbad får tillbaks pengarna.