Bastugillets midsommardopp samlade ett hyfsat stort antal medlemmar vid brygga 10 på Ribersborgsstranden, på självaste midsommaraftons eftermiddag. De församlade medlemmarna njöt av ett härligt midsommardopp i perfekt väder och samling vid grillen. Efter bad, grillmat och dryck samt trevligt umgänge i gröngräset väntade sällskapsspel under Lelkies ledning, innan kvällens traditionella midsommarfirande lockade iväg var och en till sitt. 

- Det här kan mycket väl bli inledningen på en ny tradition för Bastugillet även efter Corona-restriktionerna, konstaterade flera av deltagarna. Midsommarafton är ju en av de två dagar på årets då kallis håller stängt, så vi ska kanske fortsätta med midsommardoppet vid brygga 10 även när förhållandena återgår till det normala efter Coronapandemin.

Ribersborgs kallbadhus är stängt på julafton också, men då får det bli ett snabbt vinterbad om vi eventuellt ska ses vid brygga 10 då också. Låt oss bara hoppas att kommunen bygger en vindskyddad badhytt med omklädningsmöjligheter vid brygga 10 tills dess. För när decemberkylans nordanvind ligger på är brygga 10 inte nån idealisk vinterbadplats. Det saknas möjligheter att byta om i lä och förvara kläderna under badet. Bastugillet har varit i kontakt med kommunen om en vindskyddad bänk vid brygga 10 för omklädning under vinterhalvåret och har vi tur kommer det att bli verklighet inför stundande vinterbad.