Hör bastugillets egen Marianne Klimm berätta om livet på kallis i radioprogrammet Hultling och Röör från 2013.

 

Den 30 mars 2013 medverkade Bastugillets egen trotjänare, Marianne Klimm, i ett direktsänt radioprogram i Sveriges radio P4 om bad och badvanor på Ribersborgs kallbadhus. Marianne Klimm har praktiskt taget växt upp på kallbadhuset, eftersom hon var mycket aktiv i simklubben Ran i unga år och har tillbringat en stor del av sin fritid där. Marianne har också varit aktiv medlem och haft styrelseuppdrag i Malmö Bastugille under väldigt många år och är fortfarande aktiv i styrelsen. 

Marianne berättade i radioprogrammet om det trogna gänget stamgäster som samlas varje lördagsmorgon för sitt sedvanliga bastubad på kallbadhuset och om gemenskapen  i Bastugillet och om de innehållsrika samtalen på ljugarbänken utanför bastun. 

Hon berättade också om den stora frustrationen bland stamgästerna när badhuset hölls stängt för den stora renoveringen under 2009 och hur detta ändå löste sig eftersom stammisarna med årskort kunde bada gratis på handikappbadet och Sibbarps kallbadhus under tiden som Ribersborgs kallbadhus hölls stängt för renovering. 

Marianne berättade också att vissa förstagångsbesökare förstår inte att det här är ett kallbadhus där vi badar nakna och följer de enkla ordningsregler som finns på anslag inne på badet.

- Då får vi säga till och förklara, säger Marianne. 

 

Lyssna på hela programmet från den 30 mars 2013 - Hultling och Röör i P4 | Sveriges Radio


https://sverigesradio.se/avsnitt/171982