Styrelsen tillönskar alla våra medlemmar och alla blivande medlemmar en riktigt God Jul & Gott Nytt År!

 

Förnya ditt medlemskap innan årsskiftet, så deltar du i en utlottning av fina priser och kan vara med på alla våra aktiviteter under det kommande året.

Corona-pandemin omöjliggör det mesta av Bastugillets mål, att vi ska umgås, resa och ha trevligt tillsammans. Det planerade julbordet och julbadet i Helsingborg fick ställas in i sista stund på grund av skärpta Coronarestriktioner och våra planer att åka ner till badparadiset Ostsee-therme tillsammans under trettondehelgen känns i skrivande stund osäkert. Men i  februari hoppas vi att Coronasituationen förbättrats. Då planerar vi ha en vinterfest på kallis med soppbuffé, författarföredrag och sen väntar timmar av bad, bastu och härliga aufguss. Det får du inte missa!

I mars ska vi ha årsmöte med middag och en spännande gäst, som ska föreläsa om sitt älsklingsämne. Programmet för resten av året kommer också att vara fullspäckat med roliga aktiviteter i Bastugillets regi. Vi har t,ex. planer på att genomföra resan till Norra Kallbadhuset i Helsingborg, som vi tvingades ställa in nu i december.

Framåt våren och sommaren ska vi arrangera många trevliga fester utomhus, under Coronasäkra former. 

I september ser vi fram mot den flera gånger uppskjutna resan till världens största Sauna-landskap, Therme Erding utanför München. Lagom till den omtalade Oktoberfesten drar igång i München.

Vi publicerar fortlöpande inbjudan till alla våra arrangemang här på hemsidan, i Facebookguppen och via Nyhetsbrev till alla våra medlemmar. Så lös medlemsavgiften för 2022 nu, så att du inte missar något och bjud gärna in dina vänner att vara med i den underbara gemenskapen i Malmö Bastugille. Det kostar bara 150 kr för hela året! Klicka på länken MEDLEMSAVGIFT överst på sidan!

 Året som gått har präglats av den förskräckliga Coronapandemin. Just som vi trodde att det värsta var över kom det en ny våg i december.

Men innan dess hann vi med en hel del uppskattade arrangemang, som t.ex. grillkvällarna och midsommardoppet vid brygga 10, utflykt till Skanör i augusti, en senkommen, men trevlig kräftskiva i oktober och den mycket välbesökta Höstfesten den 13 november, då vi hade badet för oss själva och kunde njuta ohämmat av bad, bastu och en härlig aufgusstävling.

Dessutom har flertalet medlemmar deltagit i midnattsdoppen och de allt mer uppskattade Queer-kallisdagarna som arrangeras av Ribersborgs kallbadhus. Sen ska vi inte glömma alla de vanliga dagar då vi ses i ångan och under skratt och glam avhandlar alla livets stora och små händelser. En underbar gemenskap. 

Nån riktig vinter som den på bilden har vi ju inte upplevt sedan 2010-2011, men vi får väl se hur det blir framåt februari då kylan slår till och den dagliga stunden i bastun med tillhörande dopp i en isvak är som bäst. Vintern 2010-2011 bjöd på snö och kyla i Skåne från november till mars och Juldagsdoppet på Kallis uppmärksammades t.o.m av Rapport. 

 

https://youtu.be/PteicDzzijU