Medlemmarna i Malmö Bastugille har fått en inbjudan att deltaga i en unik fallträningskurs, som kan förebygga skador och sjukhusvård:

Visste du att fallolyckor orsakar fler dödsfall än drunkning, bilolycka och bränder tillsammans per år! 

Enligt statistik från SKR – Sveriges kommuner och regioner, uppsöker 270.000 människor specialistvård varje år efter att ha skadats i en fallolycka .  En av fyra skadades så allvarligt att de behövde sjukhusvård.

I yrkesverksam ålder (20–64 år) är fall i trappor den vanligaste fallolyckan medan i de äldre åldersgrupperna är det fall i samma plan som är vanligast, t.ex. att man snubblar, drabbas av yrsel, trampar fel eller tappar balansen. 

70 procent av fallskadorna i slutenvården gäller personer 65 år eller äldre, fler kvinnor än män.

Malmö Fallträning Judo Förening erbjuder dig ung som gammal en 10 veckors utbildning i fallkompetens.  Judons fallträning gör att du känner dig tryggare, att du kan träna dig att agera så att du i många situationer kan återvinna din balans, eller vrida dig samt rulla ner mjukare om fallet inte kan undvikas.  Instruktörerna är certifierade fallträningsutbildare och har mer en 40 års erfarenhet av att träna judo. 

Kurs i Fallkompetens:

Onsdag 2 mars och 10 veckor framåt, håller vi fallkompetensträning kl.18.00-19.00.

Sprid gärna ut detta till grannar, kolleger, vänner och bekanta.

Klädsel; Oömma kläder, vi tränar barfota på judomattan

Kostnad för fallkompetensutbildningen är 1350kr  (1.000 kr för 10 träningar samt medlemsavgift på 350kr). Den betalar du enklast via Swish nummer: 123 261 65 71 som går till Malmö Fall Judo Förening- Det kan räknas som friskvårdsaktivitet. Plats; Stadion – ingång till Isstadion.           

Parkering: Parkeringshus Stadion, mittemot entrén. 

För frågor och anmälan kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

-----------

Malmö Fallträning Judo Förening har som ändamål att bedriva ideell verksamhet i form av judo- och fallträning med särskild målsättninatt främja hälsa, friskvård och förebygga fallskador. Malmö Fallträning Judo vänder sig till människor i alla åldrar och kön, oavsett bakgrund. Föreningen ska aktivt arbeta för att motverka all form av diskriminering. © MFJF bildades 5 mars 2020.