Det blev verkligen en oförglömlig kväll när Bastugillet samlades för vårfest på Ribersborgs kallbadhus. Det bjöds på en välsmakande soppbuffé i den festdukande restaurangen och sen väntade många härliga timmar av bad och intensiva aufguss ända tills midnatt.

 

Allt fler av bastugillets medlemmar vågar sig på konststycket att bjuda på högst varierade aufguss med fantasirika tema, där valet av musik, dofter och ramberättelse ska rymmas inom det valda temat. Följaktligen fick vi uppleva både stillsamma, meditativa klassiska aufguss i solnedgången och galet vilda partyaufguss med dånande discomusik och blinkande discobelysning i bastun, när nattmörkret sänkt sig utanför bastufönstret. Naturen bjöd oss på en underbar solnedgång över Köpenhamn, när vi njöt av bad och förfriskningar mellan aufgussen. Kvällen mest långväga gäst var Anna Pardos kollega Laura  Sánchez från Spanien, som aldrig förr vinterbadat, aldrig besökt ett kallbadhus och aldrig badat bastu förut. Men hon fann sig väl tillrätta och tyckte att det här var helt underbart! Så förhoppningsvis lär vi se henne fler gånger på våra fester, liksom övriga nya medlemmar i Bastugillet, som var med på sin första fest i gillets regi. Det är glädjande att vi har en stark tillströmning av nya medlemmar och det sporrar styrelsen till att planera fler arrangemang.  

Kvällens mest långväga gäst, Anna Pardos kollega Laura  Sánchez från Spanien, som aldrig förr vinterbadat, aldrig besökt ett kallbadhus och aldrig badat bastu förut. Men hon fann sig väl tillrätta och tyckte att det här var helt underbart! I bakgrunden Bastugillets ordförande, Lars-Gunnar Begtsson. Mellan bastubaden med heta aufguss bjöds det på förfriskningar ute på bryggan.