Härlig Oktoberfest och mycket bad i världens största saunalandskap med 35 olika bastur!

Aldrig förr har vi längtat och sett fram så mycket emot en resa med Bastugillet med så lång startsträcka som denna tur till Therme Erding och den berömda Oktoberfesten i München! Men så blev också resan långt bättre än vi kunnat föreställa oss.

 

 Resan planerades redan hösten 2020, men så kom pandemin och alla resplaner fick läggas på hyllan till i september 2022. Med hjälp av Håkans resebyrå Starttiden drog ett tappert gäng från Bastugillet med flyg till München där vi badade och bastade på världens största Saunalandskap i 2 dagar och sedan blev det gemensam tågresa in till Münchens centrum och den omtalade Oktoberfesten, Där hade Håkan lyckats reservera bord i ett av de gigantiska öltälten som rymde över 9.000 festdeltagare. 

Några i gruppen valde att göra en sightseeingtur i Bayerns huvudstad München efter besöket på Oktoberfesten och några passade på att besöka koncentrationslägret Dachau och utställningen över förintelsens offer, medan andra spenderade all ledig tid med mängder av aufguss på den gigantiska badanläggningen Therme Erding, som rymmer 35 olika bastur av skiftande karaktär och storlek. Anläggningen är så stor att det tar 40 minuter att gå runt hela området på utsidan och det krävs flera dagar för att utforska hela badanläggningen på insidan. Det blev fyra fantastiska dagar i München med mycket skratt och en härlig gemenskap för alla resenärerna från Bastugillet. Redan på hemvägen började Håkan smida planer för nästa resa till Therme Erding och Oktoberfesten, vilket uppskattades av alla deltagarna i resan.

  

Bastugillets länge efterlängtade resa till världens största Saunalandschaft, Therme Erding utanför München blev äntligen av. Vi har planerat resan med Håkans resebyå Starttiden  innan pandemin slog till 2020 och vi har tvingats tänka om gång på gång.