Härlig kväll i goda vänners lag!

Aufgussfestivalen den 28 augusti 2022 för att fira 60 år med bastur på kallis blev en dundersuccé! Över 120 stamgäster på kallis deltog i ett firande som vi sent ska glömma. I alla de fem fullsatta basturna bjöd våra danska vänner från Just Sauna och Bastugillets ivrigaste aufgussmästare på aufguss med olika tema under hela kvällen ända till midnatt. 

Kvällen inleddes med en välsmakande jubileumsbuffé i restaurangen, där våra särskilt inbjudna danska aufgussmästare välkomnades med vars ett eget exemplar av boken om Ribersborgs kallbadhus och badvanor genom tiderna. Sen följde flera timmar av oförgkömliga aufguss i alla de fem basturna samtidigt. Det var högt tryck och många underbara stunder i bastuvärmen, där medlemmarna i Malmö Bastugille avlöste de danska aufgussmästarna, i en jämn ström av aufguss med varierande tema under hela kvällen. 

 

 

 

 

"Läs under fliken BASTU /BASTUHISTORIA ovan om hur det gick till när vinterbadarna gjorde sitt intåg och Ribersborgs kallbadhus fick sina första bastur för 60 år sedan"

 https://www.bastugillet.se/index.php/bastu/bastuhistoria

 

 Lär känna våra danska aufgussmästare från JustSauna.dk