Häng med Bastugillet till Timmendorfer Strand och nya Vabali i Hamburg!

 

 Under trettondehelgen (6-8 januati 2023) styr Bastugillet kosan mot Ostsee-therme i Scharbeutz vid semesterparadiset Timmendorfer Strand och vi planerar att göra en dagsutflykt till det nyöppnade Balinesiska badparadiset Vabali i Hamburg.

Ostsee-therme är sedan många år Bastugillets favoritbad, eftersom det ligger nära Malmö och erbjuder allt vi vill ha ut av en skön och avkopplande helg i Tyskland. En härlig semesterort men många fina caféer och uteserveringar vid Östersjöns strand, ett badparadis, Ostsee-therme, med många fina bastur och härliga aufguss, möjlighet att ta ett dopp i havet samt fint boende, antingen på hotel Gran Belveder som är ihopbyggt med badet, eller hos någon av de hundratals andra övernattningsmöjligheter som finns i Timmendorfer Strand. Här finns allt från enkla pensionat och privata rum att boka till andra hotell i olika prisklasser, några fullt i klass med lyxhotellet Belveder där de flesta föredrar att bo, eftersom det ger obegränsat antal gratis besök i badanläggningen Ostsee-therme. 

Vabali i Berlin och Düsseldorf har i många år legat på topp när tyskarna själv ska rangordna de mest populära Therme och Saunalandschaft i Tyskland. Mer än 650.000 besökare sätter betyg på över 500 badanläggningar i en årlig omröstning och Vabali-baden hör till de mest populära.

Nu har Vabali öppnat ett helt nybyggt bad i Hamburg, som ska vara både större och bättre än de populära anläggningarna i Berlin och Düsseldorf. Till glädje för oss i Bastugillet, som har nära till Hamburg. https://www.vabali.de/hamburg/. Det tar bara 50 minuter med bil från Timmendorfer Strand till Vabali i Glinde utanför Hamburg, så en av dagarna ska vi väl kunna åka dit. 

Vi hade ursprungligen tänkt åka ner till Vabali i Hamburg  vid första advent (25-27 november), men blev tyvärr tvungna att skjuta på resan av olika skäl. 

RESAN:

Vi hoppades kunna resa tillsammans med egen buss, men det visar sig bli ganska dyrt och det finns så många alternativ att ta sig till Timmendorfer Strand för en avsevärt lägre kostnad. Så vårt förslag är att var och en själv bokar sin resa. Här är alternativet vi rekommenderar för att få ut mesta möjliga av dagarna i Tyskland. 

Åk Flixbuss eller tåg via Lübeck eller prata dig samman med andra medlemmar i Bastugillet, som planerar att åka i egna bilar, så att vi kan samåka ner. 

 

Kolla in baden:

Ostsee-theme: 

https://www.ostsee-therme.de/

Vabali Spa: 

https://www.vabali.de/hamburg/

Tips och inspiration på vad man också kan göra i Timmendorfer Strand:

https://www.expedia.se/Timmendorfer-Strand.dx5266

Hamburg:

https://hamburgguide.dk/sv/

 

Varmt välkomna till ett par härliga dagar i Tyskland. 

 

/Styrelsen

 Vi återkommer  med mer info om den planerade resan - men boka ditt boende på Hotel Gran Belveder i Scharbeutz eller annat passande boende i Timmendorfer Strand redan nu, så ses vi i på Ostsee-therme. (Det kostar ingen bokningsavgift på Hotel Gran Belveder och de har gratis avbokning intill en vecka före ankomsten, om du ångrar dig)