Trettondehelgens resa till badparadisen i norra Tyskland samlade 22 deltagare!

 

Det blev ett oväntat stort gäng som bytte ut bad på Ribersborgs kallbadhus mot härliga dagar med mycket bad, bastu och massor av aufguss i Timmedorfer Strand under trettondehelgen. Christer Tobias, Jonas och Lars-Gunnar gav sig iväg redan på torsdagen och hann med en heldag på nyöppnade Vabali i Hamburg. Efter en natt på Vabalis hotell blev det sightseeing med bil i Hamburgs centrum och i hamnkvarteren som genomgår en snabb omvandling. Gamla slitna hamnmagasin renoveras och förvandlas till krogar, butiker, hotell, kontor och bostäder samtidigt som det det byggs mängder av nya hus med lite känsla av hamnmagasin exteriört, samtidigt som det inreds tjusiga bostäder och kontor i de nya husen. Omvandlingen av de gamla hamnkvarteren till en ny expansiv stadsdel går rasande fort och man värnar om känslan av hamnkvarter genom att bevara och renovera de gamla kranarna längs kajerna.
Vid lunchtid   styrde vi kosan mot Holsten-therme i Kaltenkirchen och fick uppleva deras fantastiska Midnattsdopp, med ett oräkneligt antal sköna aufguss och efter klockan 21 öppnades äventyrsbadet också för gästerna på bastuavdelningen, så att man kunde ta del av de stora inomhus- och utomhusbassängerna och alla attraktionerna i äventyrsbadet utan besvärande badkläder. 

Vi anslöt till resten av gänget på hotell Belveder i Timmendorfer Strand sent på natten och efter den imponerande välsmakande frukosten fick vi en skön förmiddag i Timmendorfer Strand med en uppfriskande spatsertur längs strandprommenaden, lite shopping i de charmiga butikerna i centrum och de flesta av deltagarna sammanstrålade vid lunchtid på vårt stamställe, uteserveringen framför Café Fitz där vi stärkte oss med förfriskningar inför promenaden tillbaks till hotellet.

 

Hela eftermiddagen, kvällen och nattten ägnades åt sköna aufguss på Ostsee-therme, där Partyaufgussen avlöste varandra och det obligatoriska doppet i Östersjöns salta vågor belönades med rykande hett och starkt Glühwiein, samt diplom med intyg om doppet i 6-gradigt vatten, övervakat av traktens livräddare som stod i en kvadrat ute i vattnet med facklor i händerna för att avgränsa och lysa upp badområdet. 

Festigheterna med badrocksdisco i relaxrummet och mängder av galna partyaufguss pågick till klockan två på natten. Söndagens bad blev betydligt lugnare och på hemresan blev det ett kort stopp på Bordershop i Puttgarden där vi försåg oss med lite gott och blandat. På hemväg planerades redan för nästa resa till Timmendorfer Strand, som förhoppningsvis kan genomföras med vännerna i Bastugillet till våren.