- Fantastisk kväll på badet - trots stormskador

Bastugillets vinterfest lördagen den 18 februari blev en mycket lyckad tillställning, med rekordmånga deltagare, närmare bestämt 82 personer, som njöt ohämmat av bad, bastu och många härliga aufguss i tre av de fyra bastur vi hyrt för kvällen. I den fjärde bastun blev det tid för lugna samtal och utanför bastun fanns det flera olika sorters Sauna-peeling, som gjorde huden mjuk och len. Dessutom fanns här ett dignande bord med frukt och utanför bastun bjöds det på juice för att släcka törsten mellan bastusessionerna. 

Kvällen inleddes med en mycket välsmakande festbuffé i restaurangen och stämningen var på topp när festdeltagarna tågade in i badavdelningen, där Andrea stod redo med färdigblandade aufgussoljor. Aufgussen skedde med 15 minuters förskjutning i tre bastur under hela kvällen och det var fullsatt i basturna vid varje aufguss, som utfördes av våra egna duktiga aufgussmästare. 

- Det blev ett mycket dramatiskt förspel till festen, eftersom stormen Otto slog till kvällen innan och rev delar av kallbadhuset. Så det var med viss bävan vi klev in på badavdelningen. Stormskadorna är omfattande. Bland annat så har en hel sektion med badhytter på damsidan, i raden av badhytter ut mot västra hamnen, slitits bort och hamnat i havet. Soldäcket har också skadats liksom trapporna ut mot havet. Så delar av badet var avspärrade. Men lyckligtvis påverkade det inte vår badfest nåt nämnvärt eftersom de centrala delarna av badhuset, med restaurangen, innerbassängerna, omklädningsrummen och bastuavdleningen klarat sig undan stormskador tack vare den kraftiga stenpiren framför kallbadhuset. Den anlades 1991 efter att en tidigare storm höll på att riva hela badhuset och sedan stenpiren kommit på plats har kallbadhuset överlevt vädrets makter.