Gunvor Olsson Årets badare!

Onsdagen den 15 mars blev en historisk dag Då tog Bastugillet beslut om uppdaterade stadgar på ett välbesökta årsmöte. Stadgarna från 1950 var formulerade på en ålderdomlig, högtravande juristsvenska och svår att förstå framför allt för dagens yngre medlemmar. De uppfyllde inte tidens krav på moderna föreningsstadgar och har varit ett hinder för Bastugillet att komma med i kommunens föreningsregister, som ger oss möjlighet att hyra kommunens fritidsanläggningar. Så nu har vi stadgar som är lätta att förstå och som uppfyller alla krav. Beslutet var enhälligt. 

 

Det hett eftertraktade vandringspriset Årets Badare skulle enligt reglerna gå till en kvinna i år och det blev Gunvor Olsson, som efter en omröstning bland medlemmarna erövrade en inteckning i vandringspriset. Priset består av en glasskulptur med två isbjörnar på väg ner i en isvak. Det har skapats av glasdesignern Mats Jonasson på Målerås glasbruk i Småland och nu får Gunvor ha det på bokhyllan till nästa årsmöte. Läs mer om Årets badare under fliken Aktiviteter ovan. 

Therese Gunnarsson valdes till ny suppleant i styrelsen efter avgående Anna Pardo och Lars-Gunnar Bengtsson fick fortsatt förtroende som ordförande i föreningen även de kommande två åren. Övriga styrelseledamöter sitter kvar på sina tvåårsmandat under det kommande året. Mötesordförande Eskil Lundahl svingade föreningens fina ordförandeklubba med bravur och efter en kort diskussion om eventuellt höjda medlemsavgifter för 2024 beslöt årsmötet att hålla fast vid den låga medlemsavgiften på 150 kr. Föreningens ekonomi är god och vi har en god medlemstillväxt så vi kan fortsätta att subventionera våra arrangemnang för medlemmarna. Vi kommer att fortsätta bjuda in även icke medlemmar, eller rättare sagt blivande medlemmar till våra arrangemang, men de får betala fullt pris, konstaterade Lars-Gunnar Bengtsson. De aktiva medlemmarna ska uppmuntras att deltaga i våra arrangemnag med subventionerat pris, som i praktiken är återbäring på medlemsavgiften. 

 

Under året som kommer har styrelsen för avsikt att fortsätta arbeta för föreningens två viktiga ansvarsområde. Dels att genom opinionsarbete försöka åstadkomma så goda förhållande som möjligt för den växande skaran av bastu- och vinterbadare i Malmö och dels genom anordnande av fester, resor och trivselkvällar, stärka gemenskapen och sammanhållningen bland våra medlemmar, stamgäster på Ribersborgs kallbadhus sedan 1962, summerade Lars-Gunnar Bengtsson verksamhetsplanen för det kommande året.  

Efter årsmötesförhandlingarna på Restaurang Ribersborg serverades en god och välsmakande middag och till kaffet fick vi avnjuta Henrik Lundquists intressanta och underhållande film, Det heta Finland, om bastukulturen i landet som lyckats sprida ordet Sauna över hela världen och som lyckats få upp den finska bastukulturen på UNESCOs världsarvslista.