Bastugillets vårfest lockade många medlemmar!

Det blev snudd på rekordmånga gäster när Bastugillet hyrde hela badet för en härlig vårfest söndagen den 21 maj 2023. Trots att festen ägde rum en söndag så var det sammanlagt 78 medlemmar och blivande medlemmar som lockades av en helkväll på badet med en mycket välsmakande buffé i restaurangen och en efterföljande aufgussfest ända till midnatt med kontinuerliga aufguss i tre bastur samtidigt. Flera av gillets medlemmar anmälde sig som frivilliga aufgussmästare och vi fick njuta av alla tänkbara variationer av aufguss. Några intensiva och heta med musik i högt tempo, som de bästa partyaufguss vi upplevt i Tyskland och några stillsamma och meditativa aufguss medan solen sänkte sig i havet utanför bastufönstren. 
Vi hade maximal tur med vädret och det blev många långa stunder ute på bryggan där det bjöds på frukt och juice mellan de intensiva aufgussen. Den nya infraröda bastun var också igång och här fanns möjlighet till trevligt småprat medan mörkret sänkte sig över vårt älskade kallbadhus.
I avsvalningsrummet utanför basturna fanns ett bord med flera olika sorters Sauna-peeling som blev mycket uppskattade, eftersom Peelingen i kombination med bastu snabbt gav en mjuk och härlig hy, när gamla hudceller försvann och huden återfuktades med idel naturliga hudvårdsprodukter som socker eller salt och olivolja eller kokosolja och naturliga essenser som lavendel, citrongräs och honung. 
För många av gästerna, som var med i de här sammanhangen för första gången, blev aufgussfesten i solnedgången en oväntat positiv upplevelse och flera av dem bestämde sig på stående fot att bli medlemmar i den växande föreningen Malmö Bastugille. 
Så vi hälsar alla nya medlemmar välkomna och hoppas att vi ses snart igen!