Idel glada miner och många skratt när Bastgillet bjöd in till höstfest.

Lördagen den 11 november 2023 bjöd Bastugillet in till höstfest och det var drygt 80 medlemmar som strålade samman på Ribersborgs kallbadhus för en härlig kväll i goda vänners lag. Efter en välsmakande festmiddag bestånde av Calvadozglacerad Gårdsgris, Rotfruktsgratäng, Chevre & Honungscremé. Grönsallad, Oliver, Ost, Bröd samt Vispat smör, klev festdeltagarna in på badavdelningen där det bjöds på många härliga aufguss ända fram till midnatt i tre av de fyra bastur vi bokat för kvällen. Badavdelningen hade pyntats av Andrea Almgren, som var kvällens badvärd, med kulörta lyktor som skapade ett magiskt ljus i innerbassängen. 

 

Aufgusslistan med lediga aufgusstider, som låg framme under middagen, fylldes snabbt med villiga aufgussmästare som funderat ut unika tema för sina aufguss. Det bjöds på många olika sorters musikval till aufgussen. Allt ifrån lugn och avkopplande musik och mycket rofyllda, meditativa aufguss, till riviga partyaufguss med dånande diskomusik,  högt tempo och intensiv hetta. Mycket varierat och med olika intensitet. Dessutom ett udda men uppskattat inslag, när Kent Ånmo drog igång sitt aufguss. Aldrig förr har vi njutit av aufguss till Edvard Perssons skånska visor, som frammanade spontan allsång och många skratt i bastun. 

På soldäcket utanför bastun hade Silke Olofsson dukat fram förfriskningar i form av färsk frukt och inne i avsvalningsrummet fanns det saunapeeling av flera olika slag för de som ville passa på att ge sig själv en mjukgörande hudbehandling mellan aufgussen. Den nya IR-bastun blev en lugn plats för stillsamma samtal mellan de intensiva och heta aufgussen. Framemot midnatt troppade badgästerna av hemåt, nöjda och glada med en härlig kväll på badet.