Det blev en viss dramatik under Bastugillets grill- och aufgussfest på Öresunds funkis när det automatiska brandlarmet plötsligt började tjuta, just som vi slagit oss ner i bastun för den första aufgussen. Alla lämnade omedelbart byggnaden eftersom det var näst intill outhärdligt att stanna kvar i oväsendet från det tjutande brandlarmet. Iklädda handdukar och badrockar fick vi vänta i nästan en hel timme innan väktarna kom och kunde återställa larmet. 

Men kvällen inleddes med en mycket trivsam grillfest i det varma vädret. Sammanlagt 35 nedlemmar från Bastugillet njöt av mat och dryck i solskenet på Öresunds Funkis kringbyggda bakgård. 

 

Efter den snöpliga oplanerade pausen då vi fick vänta på att brandlarmet skulle återställas, så återvände vi in i bastuvärmen och njöt av en lång rad underbara aufguss, serverade av våra egna aufgussmästare, Lars, Kent, Silke och Ingvar. Mellan aufgussen blev det flera sköna dopp i Öresunds vågor. Sammanfattningsvis en mycket trivsam och trevlig kväll i goda vänners lag.